Σαλάτα με καπνιστό σολομό

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω3 λιπαρά, συστατικά με αναρίθμητες ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο. Τα λιπαρά του σολομού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση της «αντιοξειδωτικής» λουτεϊνης που περιέχεται στο σπανάκι, η οποία εκτός των άλλων συμβάλλει στην καλή κατάσταση του δέρματος και στην όραση. Επίσης, το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας της καρδιάς!

Μονάδες Orac 1487

Συστατικά

  • 1 μέτριο μαρούλι
  • 1 σγουρή σαλάτα
  • 10 φύλλα σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 3 φέτες καπνιστό σολομό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. cottage cheese
  • Για το ντρέσινγκ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσιγκ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο
  • Κόβουμε τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα
  • Κόβουμε το σολομό σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τον προσθέτουμε στη σαλάτα
  • Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, προσθέτουμε το ντρέσιγκ και ανακατεύουμε
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese και σερβίρουμε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164