Σαλάτα με τόνο, ελιές και αβγό

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφριά και πεντανόστιμη!

Συστατικά

  • Μισή ποσότητα πράσινου μαρουλιού
  • 2 κονσέρβες σε λάδι ή νερό με τόνο
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
  • 6 ελιές
  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα, light
  • 4 μεγάλα αβγά, βραστά.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • Πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το μαρούλι.
  • Σε ένα μπολ, προσθέτεις το μαρούλι, τον τόνο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σέλινο.
  • Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά.
  • Ξεφλουδίζεις τα αβγά, τα κόβεις στη μέση και τα προσθέτεις στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Σε ένα πολύ μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις και χτυπάς τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το πιπέρι.
  • Περιχύνεις το παραπάνω μείγμα στη σαλάτα.
  • Λίγο λεμόνι, πιπέρι και ελιές από πάνω και Voila!

Read More

And More