Σαλάτα πεπόνι-προσούτο και μοτσαρέλα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πως το πεπόνι ταιριάζει απόλυτα με το προσούτο το γνώριζες… έχοντας αυτό στο μυαλό ετοίμασε την σαλάτα με τρυφερή μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και λεμόνι. Είναι θαύμα! Ιδανικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός αυτός εξισορροπεί την σχέση καλίου-νατρίου στον οργανισμό, εξουδετερώνοντας την αρνητική επίδραση από το αλάτι

Θερμίδες 350

Συστατικά

  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πεπόνι (ή μισό αργίτικο)
  • 6 φέτες χαμόν ή προσούτο
  • 6 μικρά μπαλάκια μοτσαρέλα (συνολικά 200 γρ.)
  • Αρκετά φυλλαράκια μέντας ή νασιλικού
  • 75 γρ. ρόκα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το λεμόνι με το ελαιόλαδο  σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε ελαφρά
  • Κόψε το πεπόνι στα δύο, καθάρισέ το από τα κουκούτσια και με το ειδικό εξάρτημα ή ένα στρογγυλό κουταλάκι βγάλε μπαλίτσες πεπονιού κρατώντας όμως όσο περισσότερο από το χυμό του γίνεται
  • Βάλε τα μπαλάκια πεπονιού σε ένα μπολ και ρίξε το χαμόν ή το προσούτο σε λωρίδες
  • Κόψε τα κομματάκια μοτσαρέλα στα δύο ή σε χοντρές φέτες και πρόσθεσέ τα στο μπολ με το πεπόνι
  • Ράντισε με το dressing λεμονιού-ελαιόλαδου  – κρατώντας λίγο για τη συνέχεια – και πρόσθεσε τη μέντα (ή το βασιλικό) ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά
  • Πλύνε τη ρόκα καλά και ράντισέ την με το υπόλοιπο μείγμα λεμονιού ελαιολάδου
  • Μοίρασε τη ρόκα σε δύο πιάτα και σέρβιρε από πάνω τη σαλάτα με το πεπόνι

Tip

Μην σε τρομάζει το κιτρινωπό χρώμα! Το αργίτικο πεπόνι έχει πιο σκουρόχρωμη σάρκα

Read More

And More