Sandwich με κρέας που περίσσεψε από το ρεβεγιόν

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό σάντουιτς με φέτες κρέας, ψητά ντοματίνια και σαλάτα “κηπουρού”

Συστατικά

  • 8 χοντρές φέτες ψητό κρέας (χοιρινό/μοσχαρίσιο)
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 τσιαπάτες ατομική
  • 2 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 8 κ. γλυκού σαλάτα “κηπουρού”
  • 4 χούφτες ρόκα
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άφησε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάλε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λίγο αλάτι, τη ρίγανη και ένα κουταλάκι λάδι και ψήσε μαζί με τα ψωμάκια.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο μετά από οκτώ λεπτά και άφησε τα ντοματίνια για άλλα 10 λεπτά.
  • Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι, κόψε τις τσιαπάτες στη μέση, άλειψέ τες με το υπόλοιπο λάδι στην ψίχα και ψήσε στο τηγάνι για τρία λεπτά.
  • Τρίξε τα σκόρδα πάνω στην τραγανή ψίχα, μέχρι να διαλυθεί σε κάθε ψωμάκι.
  • Άπλωσε τη σαλάτα στη μια πλευρά των ψωμιών και από πάνω μοίρασε το κρέας, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε τη ρόκα και τα ψητά ντοματίνια.
  • Απόλαυσέ το όσο είναι ζεστό.

Read More

And More