Φάβα με τηγανητή κάπαρη

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν ρωτήσεις κάποιον μεγαλύτερο θα σου πει πως ένα από τα καλύτερα μεζεδάκια της Σαρακοστής είναι η φάβα. Εμείς στην προτείνουμε με απολαυστική τηγανητή κάπαρη και μπόλικο κρεμμυδάκι.
100 θερμίδες (2 κ.σ.)

Συστατικά

  • 300 γρ. φάβα
  • Περίπου ένα λίτρο νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • 30γρ. Κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη φάβα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, αλάτισε και αφού αρχίσει να σιγοβράζει, χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε να ψηθεί για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντας διαρκώς
  • Πολτοποίησε τη φάβα με μίξερ χειρός ή βάζοντας σε μερίδες στο μπλέντερ. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε. Δοκίμασε και συμπλήρωσε αλάτι ή λάδι αν χρειαστεί
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι σε κυβάκια
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και βάλε την κάπαρη, τηγανίζοντας ώσπου να βγάλει όλους τους αφρούς της και αν γίνει τραγανή
  • Βάλε τη φάβα σε πιάτο, πρόσθεσε από πάνω μπόλικο κρεμμύδι και κάπαρη και ράντισε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More