Σφολιατάκια με λιωμένο μπρι και μαρμελάδα cranberry

Σφολιατάκια με λιωμένο μπρι και μαρμελάδα cranberry | tlife.gr
Εύκολη
10 μερίδες
25 λεπτά

Λαχταριστά καναπεδάκια με τραγανή σφολιάτα, μπρι και μαρμελάδα

Συστατικά
  • 400 gr φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 150 gr τυρί μπρι
  • 6 κ. σούπας μαρμελάδα cranberry
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε μια καθαρή επιφάνεια άπλωσε την σφολιάτα και άλειψέ την με το χτυπημένο αυγό.
  • Με ένα μαχαίρι κόψε το φύλλο σε περίπου 40 τετράγωνα κομμάτια.
  • Τοποθέτησε τα μισά κομμάτια (~20) πάνω στα υπόλοιπα (~20), ώστε να έχεις τελικά περίπου 20 ψηλά κομμάτια.
  • Τοποθέτησε τα σφολιατάκια στο ταψί και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Κόψε το μπρι σε λεπτές φέτες και τοποθέτησέ τες πάνω στα καυτά σφολιατάκια.
  • Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Τοποθέτησε τα σφολιατάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και γάρνιρε καθένα με μια μικρή κουταλιά μαρμελάδα.
  • Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και σέρβιρε.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ