Σοκολατένια ζύμη κακάο τυλίγει μια βελούδινη κρέμα από φρούτα και άνθος αραβοσίτου. Η συνταγή είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο που να μην σου δίνει πολλές θερμίδες. Οι δύο κρέπες έχουν μόλις 203 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
 - 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα εβαπορέ
 - 2 ασπράδια αυγών
 - 1 αυγό ολόκληρο
 - 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1/4 του φλιτζανιού κακάο
 - 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 - 1/2 κ.γ αλάτι
 - 4 1/2 κ.γ άνθος αραβοσίτου
 - 1 φλιτζάνι νερό
 - 4 1/2 φλιτζάνια raspberries (μούρα)
 - Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
 - 1 κ.γ ζάχαρη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Συμπλήρωσε το αλεύρι, και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά
 - Σκέπασε τη ζύμη και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
 - Σε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος ανακάτεψε το άνθος αραβοσίτου με την υπόλοιπη ζάχαρη
 - Βάλε το νερό και τα φρούτα σου – κρατώντας ένα φλιτζάνι – σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας πουρές
 - Πρόσθεσε τον πουρέ στο άνθος αραβοσίτου και βάλε το σκεύος να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου. Μετάφερε σε ένα μπολ και αφού κρυώσει άφησε στο ψυγείο
 - Βάλε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε σπέρι σε ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Πρόσθεσε λίγη λίγη, 3 κ.σ. περίπου, την ζύμη για κρέπες και περίστρεψε το τηγάνι να κάνεις μια κρούστα
 - Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη
 - Βάλε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. από την κρέμα σου και δίπλωσέ τες. Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και τα φρούτα που έχεις κρατήσει
 
Tip
Μπορείς να κάνεις την ίδια κρέμα με φράουλα ή μπανάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ