Σούπα με φασόλια και ζυμαρικά

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Ένα αγαπημένο ιταλικό πιάτο σου φέρνουμε που συνηθίζεται στην ιταλική επαρχία. Και όπως λέει ο σεφ Αντόνιο Καρλούτσιο “είναι το κριτήριο για το αν κάποιος είναι καλός μάγειρας επειδή είναι τόσο απλό και πρέπει να είναι τέλειο”.

Συστατικά

  • 300 γραμ. φρέσκα φασόλια ή 200 γραμ. ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα.
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.σούπας πολτό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμμ. κοφτό μακαρόνι
  • 4 κ.σούπας λάδι έξτρα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα και σκέπασέ τα με νερό.
  • Βάλτα σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να βράσουν περίπου 1 ώρα αν είναι φρέσκα, 1,5 με 2 ώρες αν είναι ξερά.
  • Μην αλατίσεις το νερό για να μη σκληρύνει το κέλυφός τους.
  • Μόλις μαλακώσουν, σούρωσέ τα και πολτοποίησε τα μισά στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τα με τα υπόλοιπα μισά.
  • Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  • Πρόσθεσε το βασιλικό, το δεντρολίβανο, το ζωμό, την πιπεριά (αν την βάλεις), τον πολτό, τα φασόλια και αλατοπίπερο.
  • Μόλις πάρουν μια βράση ρίξε τα ζυμαρικά και μαγείρεψε για 7-8 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι αλ ντέντε.
  • Άφησε το φαγητό να σταθεί μισή ώρα πριν το σερβίρεις.
  • Περίχυσε κάθε πιάτο με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

Tip

Στην Ιταλία οι σούπες δεν σερβίρονται καυτές αλλά απλώς χλιαρές ή και κρύες ώστε να αναδεικνύονται τα αρώματά τους.

Read More

And More