Ανοιξιάτικη σούπα… μέχρι να βγει πάλι o ήλιος!

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απαλή σούπα μέχρι να βγει και πάλι ο ήλιος! Ο καιρός μας κάνει… “νερά”, αλλά που θα πάει θα φτιάξει. Μέχρι τότε όμως ευκαιρία για σουπίτσα ελαφριά, ανοιξιάτικη και πεντανόστιμη.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό σβώλο βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορείς να κρατήσεις τα πιο τρυφερά πράσινα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 900 γρ. αρακά
  • 1/2 ματσάκι μέντα (κι εδώ κράτησε 6 φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
  • Αφού κάψουν πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες σοτάροντας για περίπου 5 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε την κατσαρόλα να βράσει για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε και τον αρακά και άσε και πάλι το μείγμα να βράσει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την μέντα
  • Ρίξε τη σούπα σε ένα μπλέντερ να πάρεις ένα ομοιόμορφο απαλό αποτέλεσμα
  • Στο μεταξύ ζέστανε το γκριλ σου και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Άπλωσε 6 μακριές λωρίδες με την παρμεζάνα και άσε στο γκριλ για 1 λεπτό
  • Όσο είναι ακόμη ζεστές οι λωρίδες της παρμεζάνας ξεκόλλησε από τη λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν τελείως
  • Σέρβιρε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα μέντας  και ένα μπισκοτάκι παρμεζάνας σε κάθε πιάτο

Tip


Read More

And More