Κοτόσουπα Βελουτέ

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γίνεται η κοτόσουπα βελουτέ. Μάθε τη συνταγή και δώσε την απάντηση στην πάντα επικριτική μαμά σου!

Συστατικά

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3 φέτες μπέικον
  • Λίγο τυρί κρέμα για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βαλε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το κρεμμύδι να σοταριστεί
  • Συμπλήρωσε το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα διαρκώς να καβουρδιστεί και το αλεύρι
  • Πρόσθεσε το ζωμό και ανακάτεψε ζωηρά να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο να αρωματιστεί
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά να ασπρίσει
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπλέντερ μαζί με 1 φλτιζάνι από τη σούπα και χτύπησε καλά να γίνουν ένα
  • Γύρισε τον πολτό μέσα από σήτα στην κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο ακόμη
  • Στο τηγανάκι σόταρε το μπέικον να γίνει τραγανό και σέρβιρε με μια κ.σ. τυρί κρέμα και λίγο από το μπέικον

Tip

Τι είναι το βελουτέ; Πώς θα το ετοιμάσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More