Κρεατόσουπα με γλυκοπατάτα και βότανα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με μοσχαράκι, γλυκοπατάτα, λαχανικά και μυρωδικά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 kg μοσχαρίσια ελιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 230 gr μανιτάρια κομμένα
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 φλ. ζωμός βοδινού
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κρέας.
  • Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα, τσιγάρισέ το για οκτώ λεπτά και άφησέ το σε μια πιατέλα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακάτεψε για τέσσερα λεπτά.
  • Βάλε και το σκόρδο με τα μανιτάρια και ανακάτεψε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και τον πελτέ ντομάτας και καβούρδισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα ξύνοντας με ξύλινη κουτά τον πάτο της για να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό με το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μισή ώρα.
  • Πρόσθεσε την γλυκοπατάτα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την δάφνη και το θυμάρι, πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και σέρβιρε.

Read More

And More