Κρεμώδης πατατόσουπα με σπαράγγια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια βελούδινη σούπα από πατάτα, σερβίρεται με απολαυστικό φρυγανισμένο bacon και σπαράγγια. Μην παραξενευτείς από το είδος του πιάτου!! Μια σουπίτσα για βραδινό σε χλιαρή θερμοκρασία θα σου φτιάξει τη διάθεση!

Συστατικά

  • ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
  • ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 ½ ποτήρι γάλα 2%
  • 2 κ.γ. κορν φλαουρ
  • ½ κουταλάκι αλάτι και μισό πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 6 φέτες μπέικον

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βγάλε στην άκρη το ένα τρίτο των σπαραγγιών. Τα υπόλοιπα, μαζί με τις πατάτες, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό βάλτα σε κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό αν δεις πως τα υλικά σου είναι πολύ στεγνά. Άσε τη σούπα να κρυώσει.
  • Βάλε λίγη λίγη τη σούπα σε μπλέντερ για να γίνουν όλα τα υλικά ένα.
  • Σε ένα τηγανάκι βάλε το μπέικον να ψηθεί και να γίνει τραγανό. Στράγγιξέ το σε χαρτί κουζίνας. Κράτησε το “λάδι” που θα βγάλει το μπέικον και μέσα σε αυτό ρίξε τα σπαράγγια που κράτησες στην άκρη. Μαγείρεψέ τα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα σπαράγγια.
  • Για να σερβίρεις, βάλε σε κάθε πιάτο σούπα και από πάνω ρίξε ψιλοκομμένο μπέικον, σπαράγγια και αν θέλεις ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Tip


Read More

And More