Κρεμώδης σούπα μανιταριών

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σούπα με μανιτάρια πλευρώτους. Η βελούδινη υφή της χάρη στο γάλα και το κορν φλάουρ θα σε ξετρελάνει, ενώ σε κάθε μικρό κομματάκι πλευρώτους η γεύση στο στόμα απογειώνεται.

Συστατικά

  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 600 ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 200ml γάλα
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Ρίγανη και μπούκοβο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα μανιταράκια σε μικρά κομματάκια και βράσε σε κατσαρόλα με το νερό αλατισμένο
  • Στράγγιξε αφού μαλακώσουν και φρόντισε να κρατήσεις το ζωμό
  • Ανάμειξε το κορν φλάουρ με ελάχιστο γάλα να διαλυθεί και άφησε στην άκρη
  • Ψιλόκοψε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια (περισσότερο λευκό). Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε στα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και σόταρε για λίγο ακόμη να ζαρώσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και νερό αν χρειάζεται. Άφησε τη σούπα να βράσει για 5′ λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το κορνφλάουρ και ανακάτεψε καλά να δέσει λίγο η σούπα
  • Τέλος πρόσθεσε το γάλα, άφησε τη σούπα να κοχλάσει και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Κατέβασε από τη φωτιά
  • Σέρβιρε με τριμμένη ρίγανη και μπούκοβο

Tip

Μην βιαστείς στο βράσιμο των μανιταριών. Χρειάζονται χρόνο να μαλακώσουν, ενώ έτσι και ο ζωμός σου θα γίνει και πιο νόστιμος

Read More

And More