Κρεμώδης σούπα με καρότο και τζίντζερ

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η σούπα είναι πάντα η πιο safe επιλογή για να ξεκινήσει ένα γεύμα σωστά. Άλλωστε ένα μικρό μπολ σούπας θα σε βοηθήσει να φας όσο πρέπει και σωστά, χωρίς να το παρακάνεις. Καρότο σε μια κρεμώδη, πικάντικη και δροσερή από το τζίντζερ σούπα.

Συστατικά

  • 450 γρ. καρότα, καθαρισμένα και σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή sour cream
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή σχoινόπρασο
  • 1 μικρή κονσέρβα έτοιμα φασόλια (λευκά) πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 μέτριες τσίλι πιπεριές σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατους κολοκυθόσπορους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα τα καρότα, την πατάτα, το ζωμό και το τζίντζερ να πάρουν βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10′ με 12′ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Άφησέ τη σούπα να κρυώσει.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κρέμα και τα κρεμμυδάκια.
  • Βάλε λίγη, λίγη τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με τα φασόλια να γίνει πουρές.
  • Πρόσθεσε τον πουρέ στην κατσαρόλα και ζέστανέ τον. Αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε σε μπολ και βάλε από πάνω λίγη από την κρέμα.Πασπάλισε με κολοκυθόσπορο και τις ροδέλες καυτερής πιπεριάς

Tip


Read More

And More