Κρύα σούπα από πεπόνι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Chef Ντίνα Νικολάου μας δίνει μια τρομερή ιδέα… Να ετοιμάσεις ένα ελαφρύ γεύμα, από φρούτα, γιαούρτι και μέλι που όμοιό του δεν έχεις δοκιμάσει. Σούπα πεπονιού και αγγουριού, με έντονο άρωμα δυόσμου για το απογευματινό σου διάλειμμα ή μαζί με το τοστάκι σου ως βραδινό. Η γεύση στο στόμα είναι εξαιρετική…

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αγγούρια
  • 1 μικρό γινωμένο πεπόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλούδισε τα αγγούρια, κόψε στη μέση και κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σποράκια
  • Κόψε και το πεπόνι, αφαίρεσε τα σποράκια και βάλε σε ένα μπλέντερ μαζί με το αγγούρι και χτύπησε να πάρεις έναν ομοιόμορφο ζωμό
  • Γύρισε τον ζωμό σε ένα μπολ και πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο
  • Βύθισε τα μισά κλωναράκια μέσα στη σούπα σου και άφησε σκεπασμένη στην άρκη να πάρει τις μυρωδιές του δυόσμου για 15-20 λεπτά
  • Βγάλε τα κλωναράκια, μοίρασε σε 4-6 πιάτα και σέρβιρε με τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο

Tip


Read More

And More