Μηλοπαντζαρόσουπα με καυτερή κρέμα

60 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Συνδύασε παντζάρια με μήλα και ετοίμασε μια βελουτέ με καυτερή επίγευση για να ξεκινήσεις ένα επίσημο γεύμα ή να τελειώσεις την ημέρα σου με κάτι ζεστό! 

Συστατικά

  • 8 μέτρια πατζάρια χωρίς τα φύλλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα σε κύβους
  • 1 μικρό μήλο Smith ή Gala καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σούπας ξηρό σέρι ή λευκό μπαλσάμικο
  • 250ml ξινή κρέμα
  • 2 κ.σούπας καυτερή μουστάρδα
  • 1/4 κουταλιού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φορώντας γάντια, καθάρισε τα πατζάρια και κόψτα σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε τα κομμένα πατζάρια, το κρεμμύδι, την πατάτα, το μήλο και το ζωμό. Άφησε να πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 25 με 30 λεπτά. Άφησε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Ρίξε λίγη λίγη τη σούπα σε μπλέντερ να γίνει πολτός. Ξαναρίξε στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το σέρι. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να πάρει μια βράση.
  • Για να φτιάξεις την κρέμα βάλε σε ένα μικρό μπολ την ξινή κρέμα, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν. Βάλε τη μισή κρέμα μέσα στη ζεστή σούπα και άφησε την άλλη μισή στην άκρη.
  • Για να σερβίρεις, βάλε τη σούπα σε μπολ και ρίξε σε κάθε μπολ έξτρα κρέμα και αν θέλεις σωτάρισε 2 ψιλοκομμένους βολβούς παντζαριών σε βούτυρο και ρίξε σε κάθε μπολ.

Tip


Read More

And More