Πατατόσουπα Τοσκάνης με λουκάνικο και kale

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και χορταστική σούπα πατάτας με λουκάνικο, μπέικον και λαχανίδα

Συστατικά

  • 500 gr λουκάνικο ξεψαχνισμένο ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλ. νερό
  • 5 πατάτες σε κύβους
  • 3 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φλ. kale ψιλοκομμένο
  • μπέικον ψητό ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρισε το λουκάνικο για έξι λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί.
  • Με τρυπητή κουτάλα αφαίρεσέ το και άφησέ το σε μια πιατέλα.
  • Ρίξε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρισε τα κρεμμύδια για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και ανακάτεψε για άλλο ένα λεπτό.
  • Βάλε και τον χωμό κοτόπουλου με το νερό, τι πατάτες το αλάτι και το πιπέρι και άφησε να πάρουν βράση.
  • Βράσε την σούπα για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και πρόσθεσε το kale με την κρέμα γάλακτος και το λουκάνικο για άλλα 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σέρβιρε με το τραγανό μπέικον και την παρμεζάνα.

Read More

And More