Σούπα κίτρινης κολοκύθας με αχλάδι και πετιμέζι

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί να μην συνηθίζουμε να βάζουμε φρούτα στο φαγητό, αυτή όμως τη σούπα με τα φθινοπωρινά υλικά πρέπει να τη δοκιμάσεις. Σερβίρουμε με γιαούρτι και λίγο πετιμέζι που δένει αρμονικά με τη γλυκιά γεύση του αχλαδιού.
220 Θερμίδες/Η μερίδα

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • ½ ώριμα αχλάδια σε κύβους
  • Ξερό θυμάρι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Γιαούρτι
  • 2 κ.σ. πετιμέζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμυδάκια να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα. Πρόσθεσε την κολοκύθα, τα αχλάδια και συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν και να πάρουν κι αυτά χρώμα. Πρόσθεσε το θυμάρι.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ξίδι και τον ζωμό χλιαρό. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 20′ λεπτά.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και λιώσε τη σούπα. Αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε αναμιγνύοντας με λίγο γιαούρτι και πασπάλισε με μοσχοκάρυδο. Ράντισε με λίγο πετιμέζι.

Tip


Read More

And More