Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κολοκύθα είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό υλικό που μπορείς να εκμεταλλευτείς με πολλούς τρόπους! Μάλιστα μπορείς να αντικαταστήσεις σε πολλά πιάτα την πατάτα με κολοκύθα! Αυτή η σούπα είναι ιδανική για να σε συντροφεύσει στα πρώτα, δεύτερα και… επόμενα κρύα!

Συστατικά

  • 800 γραμμ. πουρέ βρασμένης κολοκύθας
  • 1,5 λίτρο ζωμό κότας
  • 1/3 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σούπας χυμό λάιμ
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι νέκταρ αχλαδιού
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • ψημένους κολοκυθόσπορους (προαιρετικά)
  • λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τον πουρέ, το ζωμό και το νέκταρ.
  • Μόλις πάρει βράση, σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Στο μπλέντερ βάλε 1 φλιτζάνι από το ζεστή σούπα με το φυστικοβούτυρο να γίνει λείο.
  • Ρίξε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, το κρεμμυδάκι, το λάιμ, αλάτι και λίγο πιπέρι καγιέν και βράσε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Χώρισε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γάρνιρε με κολοκυθόσπορους, μπούκοβο και μια κουταλιά γιαούρτι εάν θέλεις.

Tip

Αντί για μπούκοβο μπορείς να βάλεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Read More

And More