Σούπα με σολομό, γάλα και λαχανικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνήθως τρως το σολομό ψητό αλλά αυτή η συνταγή για σούπα είναι υπέροχη!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μισό κουταλάκι θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σούπας αλεύρι
  • 1/3 κ.γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 ml άπαχο γάλα
  • μισό κιλό πατάτες
  • 300 γραμμ. φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα
  • 2 φλιτζ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • ψιλοκομμένο άνιθο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σέλερι ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, μισό κουταλάκι αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και σώταρε ανακατεύοντας μια δυο φορές μέχρι το σέλερι να μαλακώσει.
  • Πασπάλισε με το αλεύρι και μαγείρεψε ανακατεύοντας ένα λεπτό ακόμη.
  • Ρίξε το γάλα και 1 φλιτζάνι νερό.
  • Ρίξε τις πατάτες και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για 5-6 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σολωμό και το καλαμπόκι και συνέχισε το βράσιμο να ψηθεί ο σολωμός.
  • Σέρβιρε και πασπάλισε με ψιλοκομμένο άνιθο.

Tip


Read More

And More