Σούπα με σπανάκι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το σπανάκι εκτός από λαχανικό με εξαιρετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, είναι και από τα λίγα τρόφιμα που μπορείς να ετοιμάσεις με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Σαλάτα, πίτα, ριζότο και… σούπα! Έντονο καταπράσινο χρώμα – ξέρεις για να είσαι και στο γιορτινό κλίμα – και μια βελούδινη αλλά και λεμονάτη γεύση. Το κρύο αυτές τις μέρες θα φτάσει στο peak της σεζόν και έτσι μια σούπα είναι η καλύτερη επιλογή!

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 450ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (μπορείς να λιώσεις έναν κύβο σε αντίστοιχη ποσότητα νερού)
  • 600ml γάλα
  • 450 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι (πρόσεξε να μην είναι κερωμένο)
  • Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν
  • Πρόσθεσε και τις πατάτες, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για κανένα 10λεπτο να αρχίσει να ψήνεται η πατάτα
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ζωμό και άφησέ τα υλικά σου να πάρουν μια βράση
  • Στη συνέχεια ρίξε το γάλα και άφησε το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει. Όταν πάρει βράση πρόσθεσε τη μισή ποσότητα σπανάκι και το ξύσμα λεμονιού
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Άφησε το μείγμα να κρυώσει 5 λεπτά
  • Μετάφερε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο ωμό σπανάκι και λιώσε όλα τα υλικά να γίνουν μια λεία σούπα
  • Γύρισε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ζέστανε ξανά όλη τη σούπα. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθσε και το μοσχοκάρυδο
  • Θα μπορούσες να κρατήσεις λίγο ζωμό και όποιος θέλει να αραιώνει τη σουπίτσα του με αυτόν στο πιάτο του
  • Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος

Tip

Μυστικό για να έχει η σούπα έντονο λαχταριστό χρώμα! Δεν αφήνεις όλο το σπανάκι σου να βράσει και αν λιώσει στη σούπα. Η μισή ποσότητα μπαίνει στη σούπα αφού έχει βράσει και της δίνει λαμπερό, καταπράσινο χρώμα.

Read More

And More