Συνταγή για αποτοξινωτική σούπα με αρακά και αβγό

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί μία σούπα να σε απαλλάσσει από τις περιττές τοξίνες, να σε χορταίνει και να έχει λιγότερες από 300 θερμίδες; Έχεις την απάντηση σου!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αρακάς, βρασμένος
  • 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαργαρίνη
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καλά καθαρισμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανό, φρεσκοκομμένο
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά τη μαργαρίνη και προσθέτεις τα πράσα. Σοτάρεις για 5 λεπτά.
  • Ρίχνεις το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να πάρουν μία πρώτη βράση. Ρίχνεις τον βρασμένο αρακά, τα σπαράγγια και βράζεις με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.
  • Απομακρύνεις την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι και με ένα ραβδομπλέντερ την κάνεις βελουτέ.
  • Στο ζεστό μάτι, προσθέτεις την κατσαρόλα με το ζεστό νερό, το οποίο ανακατεύεις με μία μεταλλική κουτάλα.
  • Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία, ρίχνεις το ξύδι και ρίχνεις τα αβγά εντός της κατσαρόλας.
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 4 λεπτά και είναι έτοιμα.
  • Σερβίρεις σε 4 μπολάκια με το αβγό στη μέση.

Read More

And More