Συνταγή για κρεμώδη σούπα με μπρόκολο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία υπέροχη σουπίτσα που μπορείς να ετοιμάσεις πανεύκολα και να απολαύσεις ακόμα και κάτω από τα παπλώματα!

Συστατικά

  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
  • 4 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις το βούτυρο και σοτάρεις το σκορδάκι σου για τρία λεπτά.
  • Προσθέτεις στην κατσαρόλα τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλεύρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνεις το μείγμα σου για λίγα λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί.
  • Σταδιακά, περιχύνεις το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας παράλληλα με προσοχή.
  • Καθαρίζεις το μπρόκολο σου, το κόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια και βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
  • Προσθέτεις την παρμεζάνα σου, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις με μία βαθιά κουτάλα.
  • Μόλις γίνει λίγο πηχτή, απομακρύνεις από τη φωτιά και μοιράζεις σε μπολάκια.
  • Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.

Read More

And More