Συνταγή για κρύα σούπα πεπόνι

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το έχεις καταλάβει. Οι κρύες σούπες, φέτος το καλοκαίρι είναι η αδυναμία μας. Σήμερα, πειραματιζόμαστε με το πεπόνι. 

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αγγούρια
  • 1 μικρό γινωμένο πεπόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ξεφλουδίζεις τα αγγούρια, κόψε στη μέση και κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρείς τα σποράκια.
  • Κόβεις και το πεπόνι, αφαιρείς τα σποράκια και βάλε σε ένα μπλέντερ μαζί με το αγγούρι και χτυπάς να πάρεις έναν ομοιόμορφο ζωμό.
  • Γυρίζεις τον ζωμό σε ένα μπολ και προσθέτεις το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  • Βυθίζεις τα μισά κλωναράκια μέσα στη σούπα σου και αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη να πάρει τις μυρωδιές του δυόσμου για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζεις τα κλωναράκια, μοίρασε σε 4-6 πιάτα και σέρβιρε με τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο.

Read More

And More