Συνταγή για μανιταρόσουπα βελουτέ

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι είναι μία καλή αφορμή για να απολαύσουμε μία ζεστή σουπίτσα. Σήμερα, ετοιμάζουμε μανιταρόσουπα βελουτέ!

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 8 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
  • Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
  • Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.

Read More

And More