Συνταγή για σούπα με κόκκινη φακή και λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει Μάρτιο, όμως, ο υδράργυρος θυμίζει ακόμα περισσότερο Ιανουάριο. Σου έχουμε μία άκρως θρεπτική λύση! 

Συστατικά

  • 400 γρ. κόκκινες φακές πολύ καλά πλυμένες
  • 1 κουτ. της σούπας κουρκουμάς
  • 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού σιναπόσπορο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • χυμός 3 λεμονιών
  • 1 ματσάκι φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις φακές σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό, τον κουρκουμά, μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και 2 κουτ. του γλυκού αλάτι.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 20 λεπτά.
  • Πολτοποίησε τις μισές φακές σε μπλέντερ ρίξε τες μέσα στην κατσαρόλα με τις υπόλοιπες.
  • Ρίξε περισσότερο νερό εάν θέλεις να γίνει η σούπα πιο αραιή.
  • Κράτα τη σούπα ζεστή.
  • Όσο μαγειρεύονται οι φακές, βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη μαζί με το κύμινο και το σιναπόσπορο και σόταρε ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
  • Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε τον κόλιανδρο και σόταρε μερικά λεπτά ακόμη. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Ρίξε τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές και πρόσθεσε το χυμό των λεμονιών λίγο λίγο. Εάν χρειαστεί πρόσθεσε αλάτι αφού δοκιμάσεις πρώτα.
  • Λίγο πριν σερβίρεις, σόταρε το σπανάκι στην υπόλοιπη μία κουταλιά μαργαρίνης μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι τόσο όσο να μαραθεί.
  • Σέρβιρε βάζοντας σε κάθε μπολ σπανάκι, τη σούπα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι.

Read More

And More