Συνταγή για βελουτέ σούπα καρότου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα καρότα, το φθινόπωρο, βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση. Τι θα έλεγες να τα απολαύσεις σε μία λαχταριστή σουπίτσα;

Συστατικά

  • 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κύβοι με ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. βούτυρο πλήρες
  • 50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, αφήνεις πρώτα το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Προσθέτεις τα καρότα και τους κύβους λαχανικών.
  • Ανακατεύεις τα υλικά σου με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις λιώσουν, σβήνεις τη φωτιά.
  • Τοποθετείς το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και σιγά – σιγά πολτοποιείς τα υλικά σου, αραιώνοντας με λίγο νερό, αν κρίνεις ότι είναι πολύ πηχτή. Προσθέτεις παράλληλα και το τζίντζερ.
  • Ολοκληρώνεις με μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπεράκι.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

Read More