Συνταγή για ζεστή κοτόσουπα με νούντλς

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η κοτόσουπα είναι το ιδανικό πιάτο για αυτόν τον καιρό που έξω κάνει πολύ κρύο. Σήμερα, θα προσθέσεις μέσα noodles, για να την κάνεις ακόμα πιο νόστιμη και χορταστική!

Συστατικά

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα
  • 260 γρ. λεπτά noodles
  • 1 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 430 ml ζωμό κότας
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το σκόρδο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Αλατοπιπερώνεις και σοτάρεις για 6 λεπτά περίπου με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνεις το ζωμό, 8 φλιτζάνια νερό και το κοτόπουλο.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάζεις το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και αφήνεις τη σούπα να βράσει δυναμώνοντας τη φωτιά.
  • Ρίχνεις τα noodles και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 12 λεπτά.
  • Αφαιρείς την πέτσα και το κόκκαλο από το κοτόπουλο και το κόβεις σε μικρούς κύβους.
  • Αλατοπιπερώνεις και το ρίχνεις στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρεις σε μπολ πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Read More

And More