Τοματόσουπα στο φλιτζάνι

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πολύ καλή ιδέα για γρήγορο βραδινό στο φλιτζάνι είναι φυσικά οι ντομάτες. Σούπα με αρωματικά λαχανικά που σερβίρεται με chives και μαύρο σουσάμι.
123 θερμίδες/Φλιτζάνι

Συστατικά

  • 1 κιλό και κάτι ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 σέλερι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο και κάτι ζεστό νερό με κύβο λαχανικών
  • 2-3 chives ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. μαύρο σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το κρεμμύδι και το καρότο και ρίξε σε μικρά κομμάτια μαζί με την τομάτα. Πρόσθεσε αντίστοιχα και το σέλερι.
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Πρόσθεσε τα λαχανικά σου να μαλακώσουν. Κοκκίνισε με τον τοματοχυμό και πρόσθεσε τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • Πασπάλισε με τη ζάχαρη, πρόσθεσε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης σπασμένα. Ανακάτεψε και άφησε τη σούπα να βράσει για 10′ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά το ζωμό και αύξησε τη θερμοκρασία στο δυνατό να πάρει βράση η σούπα σου. Αφού κοχλάσει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 25′ λεπτά.
  • Πέταξε τα φύλλα δάφνης και λιώσε τη σούπα σου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι αν θέλεις.
  • Σέρβιρε σε φλιτζάνια, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με μαύρο σουσάμι και μερικά φυλλαράκια chives.

Tip


Read More

And More