Βελούδινη σούπα με ψητό κουνουπίδι και πουρέ σκόρδου

1 ώρα 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σούπα ψητού κουνουπιδιού με φρέσκα βότανα και πουρέ ψητού σκόρδου

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουνουπίδια κομμένα σε φουντίτσες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και άλειψε λάδι σε ένα ταψί.
  • Κόψε την κορυφή από το κεφάλι σκόρδου και κλείσ’ το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.
  • Άπλωσε σε μία στρώση τις φουντίτσες κουνουπιδιού στο ταψί και ανακάτεψέ τες με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Βάλε και το σκόρδο στο ταψί και ψήσε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις κρυώσει το σκόρδο, αφαίρεσε τις σκελίδες από την φλούδα, πιέζοντάς τες σαν γρανίτα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά με το καπάκι.
  • Ρίξε το κουνουπίδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και συνέχισε να βράζεις για άλλα 10 λεπτά.
  • Με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με έξτρα αλατοπίπερο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα πέντε λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι η σούπα ζεστή.

Read More

And More