Βελουτέ σούπα μπρόκολου με ζαμπόν και cheddar

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, σοτέ ζαμπόν και τριμμένο cheddar

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 230 gr ζαμπόν σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
  • 450 gr φουντίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλ. τριμμένο cheddar
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το ζαμπόν και σοτάρισέ το για περίπου τέσσερα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε το ζαμπόν και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Σοτάρισε για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε το αλεύρι με το θυμάρι να καβουρδιστούν για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας έντονα.
  • Πρόσθεσε και την πατάτα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κλείσε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
  • Με τον πολτοποιητή πατάτας, λιώσε το μείγμα, πρόσθεσε το ζαμπόν, το μπρόκολο και την κρέμα γάλακτος και ξανακλείσε το καπάκι.
  • Σιγόβρασε για άλλα έξι λεπτά, αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε σιγά-σιγά το τυρί.
  • Ρίξε και όσο αλατοπίπερο χρειαστεί η σούπα και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

Read More

And More