Σπαγγέτι με αντζούγιες

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το μυστικό των Ιταλών για ακαταμάχητες μακαρονάδες αποκαλύφτηκε… μια μακαρονάδα με θαλασσινό άρωμα από παστό γαύρο ή σαρδέλα! 

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 8-10 φιλετάκια αντζούγιας παστής (ή γαύρου. Δες πως θα τον ετοιμάσεις εδώ)
  • 2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί. Μόνο την ψίχα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 5-8 ελιές σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. τσιλι σος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε ελαφρά τα φιλετάκια και χώρισε τα φιλέτα στα δύο. Ψιλόκοψε παράλληλα τη ντομάτα σε κυβάκια
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε 2 σκελίδες σκόρδο. Πρόσθεσε και την ντομάτα και άφησε να τραβήξει για 5 λεπτά
  • Στο μεταξύ ρίξε και το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Σε άλλο τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και φρυγάνισε το ψωμί θρυμματισμένο. Κράτησέ τα στην άκρη
  • Πρόσθεσε στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι το παστό ψάρι, το σκόρδο και το τσίλι. Σόταρε για λίγα λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
  • Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίξε στη σάλτσα με την ντομάτα. Ανάμειξε καλά και πρόσθεσε και τις αντζούγιες
  • Τέλος ρίξε τον μαίντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές και αλατοπιπέρωσε
  • Σέρβιρε

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164