Spicy βελουτέ σούπα καρότου με κόκκινο κάρυ και φιστικοβούτυρο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδης καροτόσουπα με καυτερό κάρυ, γάλα καρύδας και απαλό φιστικοβούτυρο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
  • 2 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 500 gr καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1/4 φλ. φιστικοβούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • ψημένα peanuts
  • lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε την πάστα κόκκινου κάρυ με το τζίντζερ και καβούρδισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και τα καρότα, το γάλα καρύδας και τον ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για 25 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το φιστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά, να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με το ραβδομπλέντερ (ή σε μερίδες, στο μπλέντερ) πολτοποίησε την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε με κομμένο κόλιανδρο, φιστίκια και μερικές σταγόνες lime.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις γάλα καρύδας στο πιάτο σου για να το κάνεις πιο mild, αν η σούπα είναι πολύ spicy από το κόκκινο κάρυ.

Read More

And More