Συνταγή για αφράτο κέικ με αχλάδι

2 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία διαφορετική εναλλακτική για να απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο!

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αχλάδια, καθαρισμένα
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2/3 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι πεκάν, ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολάκι, αναμειγνύεις τα αχλάδια με τη ζάχαρη και το αφήνεις στην άκρη για μία ώρα.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζεις μία φόρμα κέικ.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα ασπράδια αυγών με το πεκάν και το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το μείγμα με το αχλάδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Στο ίδιο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα μαγειρέματος, το σκόρδο και την κανέλα. Χτυπάς πολύ καλό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, με λίγα κομματάκια αχλαδιού μέσα.
  • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Read More

And More