Συνταγή για αλμυρή βρώμη με σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ιδανική για πρωί και βράδυ.

Συστατικά

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές τις σούπας λευκό κρασί (ή ζωμό λαχανικών)
  • 3 κούπες μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα αποξηραμένων βοτάνων (βασιλικός, ρίγανη, μαντζουράνα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό (ή ζωμό λαχανικών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θρεπτική μαγιά
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φρέσκος ανανάς κομμένος σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψέ τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια, ξύσμα από το λάιμ και το χυμό του, τα βότανα, την πάπρικα και το αλάτι και άστα μα μαγειρευτούν για 10 ακόμα λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Πρόσθεσε την βρώμη, το νερό και την θρεπτική μαγιά και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν όλα ένα. Χαμήλωσε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και άσησέ τα να μαγειρευτούν για πέντε ακόμα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η βρώμη και να πιει όλο το νερό της.
  • Αφού το βγάλεις από την φωτιά, μπορείς να το σερβίρεις είτε πάνω σε σπανάκι, ρίχνοντας από πάνω την πιπεριά, τον ανανά και το αβοκάντο, είτε να ρίξεις και αυτά τα υλικά στην κατσαρόλα και να τα αφήσεις να μαγειρευτούν για λίγο μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.

Read More

And More