Συνταγή για cheesecake με φράουλες

45 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

Για τη βάση θα χρειαστείς

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες
  • 1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
  • 200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά

Για το σιρόπι φράουλας

  • 2 φλ. φράουλες σε μικρά κομμάτια
  • 6 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Τα ρίχνεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το βούτυρο
  • Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα
  • Το στρώνεις καλά και ομοιόμορφα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο
  • Ρίχνεις στο μπέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη κι όταν λιώσουν βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ
  • Μουλιάζεις τη ζελατίνη μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό αρχικά και στη συνέχεια ανάβεις το μάτι και ανακατεύεις καλά για να λιώσει.
  • Τη ρίχνεις στο μπολ με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύεις πολύ καλά
  • Βάζεις στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάς καλά
  • Προσθέτετε τις φράουλες και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Το απλώνεις πάνω στη βάση με το μπισκότο και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα
  • Λίγο πριν σερβίρεις χτυπάς στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν πολτός
  • Το απλώνεις πάνω στο cheescake και είναι έτοιμο

Read More

And More