Συνταγή για κρύα καλοκαιρινή ντοματόσουπα

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι μία σούπα δε χωράει στο μενού σου;

Συστατικά

  • 4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες.
  • 1/2 φλιτζανιού κόκκινη (όχι καυτερή) πιπεριά
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 σκελίδα ρίγανη
  • 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι (για γεύση)
  • 470 ml ντοματοπολτός
  • 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα lime
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • αλάτι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύεις όλα σου τα συστατικά εκτός από τον ντοματοπολτό και τα ελαιόλαδα. Χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζεις το παραπάνω μείγμα και στο ίδιο μπλέντερ, τοποθετείς τον ντοματοπολτό, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το χυμό από lime. Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις “δέσει” το μείγμα σου, αρχίζεις και προσθέτεις σταδιακά το πρώτο μείγμα που είχες χτυπήσει. Κρατάς την μέτρια ένταση και σιγά – σιγά αυξάνεις την ποσότητα που ρίχνεις.
  • Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή, αδειάζεις το μείγμα σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, το οποίο σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο, για να κρυώσει, περίπου για δύο ώρες.
  • Απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερή!

Read More

And More