Συνταγή για μαρμελάδα κεράσι

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το καλοκαιρινό φρούτο στην πιο γλυκιά εκδοχή του!

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάζεις τα κεράσια, σε ένα μπλέντερ και αρχίζεις να τα χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα, προκειμένου να κοπούν σε μικρά κομμάτια, και όχι να λιώσουν.
  • Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύεις το μείγμα κερασιών, με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις τα υλικά και τη ζάχαρη, για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνεις τη φωτιά και με κλειστό καπάκι αφήνεις να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Μέσα στο διάστημα αυτό, ρίξε κλεφτές ματιές και ανακάτεψε μερικές φορές, προκειμένου να μη γίνει πολύ νερουλό.
  • Απομακρύνεις από τη φωτιά και αφήνεις τη μαρμελάδα να κρυώσει και να πήξει τελείως.
  • Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια, τα οποία κλείνουν αεροστεγώς.
  • Απολαμβάνεις είτε εκείνη τη στιγμή, είτε αργότερα!

Read More

And More