Συνταγή για μαρμελάδα σύκο

9 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα λαχταριστό γλυκό από το αγαπημένο σου φρούτο εποχής.

Συστατικά

  • 1 κιλό ώριμα φρέσκα σύκα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός μισού λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα σύκα, αφαιρείς το κοτσάνι και κόβεις σε τέσσερα κομμάτια.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη και τα φρούτα. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Μετά από αυτό το διάστημα, βράζεις το μείγμα της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα.
  • Λίγο πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις το λεμόνι και άφησε για μερικά ακόμη λεπτά
  • Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούρνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς C.
  • Περιχύνεις την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείνεις το καπάκι και αναποδογυρίζεις το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
  • Σφραγίζεις και απολαμβάνεις!

Read More