Συνταγή για παραδοσιακό ραβανί

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Υπάρχει ένα γλυκό που συνοδεύει ονειρικά το παγωτό σου. Δεν είναι άλλο από το κλασικά αγαπημένο ραβανί.

Συστατικά

  • 5 αβγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι πρόβειο (300 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάζεις τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.
  • Στο μεταξύ, ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder και το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτεις στο μείγμα με τα αβγά το γιαούρτι και συνεχίζεις το χτύπημα.
  • Στη συνέχεια συμπληρώνεις σιγά, σιγά το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη
  • Στρώνεις τη ζύμη σε ταψάκι και ψήσε στους 170 βαθμούς C για 45 περίπου λεπτά. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του, σβήνεις το φούρνο.
  • Για το σιρόπι, προσθέτεις το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
  • Φροντίζεις να αποσύρεις το σιρόπι από τι φωτιά μόλις πάρει βράση (γύρω στα τέσσερα λεπτά).
  • Σιροπιάζεις το γλυκό ζεστό και αφήνεις λίγο να πιει το σιρόπι και να κρυώσει.
  • Σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More