Συνταγή για ριζότο με λαχανικά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία δροσερή και χορταστική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις και το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι ειδικό για ριζότο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 3 κουτ. της σούπας αρακά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι.
  • Μόλις το κρεμμύδι πάρει το χρώμα που θέλεις, ρίξε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα οποία πρώτα έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 -4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά. Όσο ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις σιγά – σιγά το ζωμό λαχανικών.
  • Δώσε έμφαση στον τρόπο που ρίχνεις το ζωμό: ένα φλιτζάνι την φορά, προκειμένου το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Σβήνεις την κατσαρόλα και αφήνεις το ριζότο μέσα, για να τραβήξει τα υγρά του.
  • Απολαμβάνεις με λίγο δροσερό γιαούρτι.

Read More

And More