Συνταγή για σπαγγέτι με προσούτο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η μακαρονάδα είναι ένα από τα αγαπημένα γεύματα. Εύκολη, λαχταριστή και τέλεια τόσο για το μεσημεριανό όσο και το βραδινό τραπέζι. Σήμερα θα τη συνδυάσεις με το προσούτο. 

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 6 φέτες προσούτο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σπαράγγια
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  •  

    αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό και το βράζεις
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, βάζεις αλάτι και ρίχνεις το σπαγγέτι
  • Ανακατεύεις και τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και απλώνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύοντας
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το προσούτο για 2 περίπου λεπτά
  • Τα αφαιρείς και τα κρατάς στην άκρη σε ένα πιάτο
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και τα σπαράγγια
  • Ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το προσούτο και τα σπαράγγια με το κρεμμύδι
  • Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και την αποσύρεις από τη φωτιά
  • Σερβίρεις και προσθέτεις την παρμεζάνα και το πιπέρι

Read More

And More