Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία κατακόκκινη πανδαισία αρωμάτων στην κουζίνα σου!

Συστατικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 750 γρ. λευκή ζάχαρη
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Ένα μικρό κυβάκι βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις με χλιαρό νερό τις φράουλες και τις σκουπίζεις με ένα χαρτί. Με ένα μαχαίρι, αφαιρείς το κοτσανάκι.
  • Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα μπολάκι και ρίξε απαλά τη ζάχαρη. Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις τη φράουλα με το χυμό λεμονιού. Με μία ξύλινη σπάτουλα, αφαιρείς τη φράουλα που κολλάει στα τοιχώματα.
  • Όταν παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης, αυξάνεις τη φωτιά, για να αρχίσει η μαρμελάδα να βράζει.
  • Βράζεις για περίπου 10 λεπτά και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά, απομακρύνοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφαιρείς τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν στην επιφάνεια και ανακατεύεις απαλά με μία κουτάλα.
  • Προσθέτεις μία κουταλιά βούτυρο, ανακατεύεις και τελειοποιείς τη μαρμελάδα σου.
  • Άφησε την μαρμελάδα για 15 λεπτά, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολάκι και είτε απολαμβάνεις στη στιγμή, είτε το κρατάς σε ένα ντουλάπι της κουζίνας σου.

Read More

And More