Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο

12 ώρες και 52 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα φρουτένιο άλειμμα για το ψωμί ή τη φρυγανιά σου!

Συστατικά

  • 1,2 kg ροδάκινα
  • 5 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γρ. ζελατίνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, τοποθετείς 5 μεγάλα βαζάκια σε ζεστό νερό, μέχρι να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.
  • Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, ρίχνεις τα καθαρισμένα ροδάκινα, μέχρι να μαλακώσουν οι άκρες του, για περίπου ένα λεπτό. Αφαιρείς από την κατσαρόλα και κόβεις τα ροδάκινα στη μέση.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ, αρχίζεις να πολτοποιείς τα ροδάκινα. Σταδιακά, προσθέτεις τη ζάχαρη, τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Τοποθετείς το μείγμα που μόλις έφτιαξες στη ζεστή κατσαρόλα και ανακατεύεις για περίπου 12 λεπτά.
  • Τοποθετείς το τελικό μείγμα στα γυάλινα βαζάκια και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες
  • Καλύπτεις αεροστεγώς και απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις!

Read More

And More