Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πώς θα κρατήσεις τον καλοκαιρινό καρπό στο μενού σου για περισσότερο καιρό; Καν’τον μαρμελάδα!

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα βερίκοκα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες ή 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, αναμειγνύεις τα βερίκοκα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Αρχίζεις να βράζεις, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει πάνω στα φρούτα σου, περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθετείς την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνεις τα βερίκοκα μαζί με το νερό. Προσθέτεις τις δύο βανίλιες και χαμηλώνεις τη φωτιά περίπου στο μισό.
  • Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τη ζάχαρη και αρχίζεις να ανακατεύεις, για να μην κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αφήνεις να βράσει για περίπου 35 λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου..
  • Αφαιρείς από την κατσαρόλα, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε βαζάκια.
  • Παράλληλα, προετοιμάζεις τα γυάλινα βαζάκια σου, ελέγχοντας αν είναι όλα καθαρισμένα σωστά.
  • Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164