Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πώς θα κρατήσεις τον καλοκαιρινό καρπό στο μενού σου για περισσότερο καιρό; Καν’τον μαρμελάδα!

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα βερίκοκα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες ή 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, αναμειγνύεις τα βερίκοκα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Αρχίζεις να βράζεις, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει πάνω στα φρούτα σου, περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθετείς την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνεις τα βερίκοκα μαζί με το νερό. Προσθέτεις τις δύο βανίλιες και χαμηλώνεις τη φωτιά περίπου στο μισό.
  • Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τη ζάχαρη και αρχίζεις να ανακατεύεις, για να μην κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αφήνεις να βράσει για περίπου 35 λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου..
  • Αφαιρείς από την κατσαρόλα, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε βαζάκια.
  • Παράλληλα, προετοιμάζεις τα γυάλινα βαζάκια σου, ελέγχοντας αν είναι όλα καθαρισμένα σωστά.
  • Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More