Συνταγή για ταλιατέλες με αγκινάρες

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας τις επόμενες ημέρες, μιας και το παράκανες το Πάσχα μπορείς αντί για σαλάτα ή σούπα να φτιάξεις ζυμαρικά με αγκινάρες. Ένα δροσερό και ελαφρύ γεύμα που θα απολαύσεις. 

Συστατικά

  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) ταλιατέλες ολικής άλεσης

    • 4 αγκινάρες καθαρισμένες

    • 2 μέτρια λεμόνια

    • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

    • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

    • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο

    • αλάτι

    • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις καλά τις αγκινάρες και τις κόβεις σε 6 ίσα κομμάτια
  • Τις τρίβεις με λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και τις λεμονόκουπες μαζί
  • Αφού τις βγάλεις από το νερό ρίχνεις λίγο αλεύρι και τις σοτάρεις σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο
  • Σβήνεις με το κρασί και ρίχνεις ένα ποτήρι νερό
  • Τις αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
  • Τις στραγγίζεις καλά, τις ρίχνεις στην κατσαρόλα και πάλι και προσθέτεις τις αγκινάρες
  • Ανακατεύεις απαλά με μία ξύλινη κουτάλα
  • Σερβίρεις στο πιάτο και στολίζεις με λίγο άνηθο

Read More

And More