Συνταγή: Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν σου αρέσει η κλασσική συνταγή, τότε αυτή την παραλλαγή θα την λατρέψεις!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε φέτες
  • 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού ξηρό δυόσμο
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια. Προσθέτεις το κρεμμυδάκι και το πράσο και συνεχίζεις για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις, για να μαλακώσουν.
  • Μόλις καραμελώσουν, σβήνεις με κρασί και ρίχνεις τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
  • Λαδώνεις ένα στρογγυλό ταψί.
  • Παράλληλα, λιώνεις τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
  • Στρώνεις ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Αλείφεις με τη μαργαρίνη και από πάνω πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο.
  • Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Απλώνεις τη μισή γέμιση καλά και σκεπάζεις από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ρίχνεις την υπόλοιπη γέμιση, γυρνάς τις άκρες προς τα μέσα και σκεπάζεις με όσα φύλλα μένουν.
  • Ραντίζεις ελαφρά την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και μισό ποτηράκι νερό.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 45 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More