Γυαλιστερές με φασόλια και φινόκιο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφρύ και χορταστικό πιάτο με ολόφρεσκες γυαλιστερές και μεσογειακό άρωμα

Συστατικά

  • ½ kg βρασμένα φασόλια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 40 γυαλιστερές
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα βρασμένα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα με μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Κόψε το φινόκιο σε λεπτές φέτες, βάλε το μισό σε ένα μπολ και το υπόλοιπο σε ένα τηγάνι με το λάδι, το λιωμένο σκόρδο και τα φύλλα του φρέσκου δενδρολίβανου και σοτάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τρίψε λίγο από τη φλούδα του λεμονιού και σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε τις γυαλιστερές, το ξύσμα και το χυμό του μισού λεμονιού, σκέπασε με το καπάκι και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
  • Αφαίρεσε τα όστρακα από την κατσαρόλα και ρίξε μέσα στα υγρά τα φασόλια μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • Επέστρεψε τα όστρακα στην κατσαρόλα και πασπάλισέ τα με το μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό πρόσθεσέ τον στο μπολ με το ωμό φινόκιο και ρίξε από πάνω τους το υπόλοιπο λεμόνι.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ράντισε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
  • Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip


Read More

And More