Ψάρι με χόρτα στη λαδόκολλα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βάλε τα υλικά σου σε λαδόκολλα (ή αλλιώς αντικολλητικό χαρτί) και φτιάξε το πιο νόστιμο και ζουμερό ψαράκι!

Συστατικά

  • 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα
  • 16 φύλλα σέσκουλα πλυμένα
  • 4 μέτρια φιλέτα ψαριού (γλώσσα, μπακαλιάρο, σολωμό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σούπας κάπαρη
  • 2 λεμόνια κομμένα στα 4
  • μισό φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτ. τοματάκια τσέρι
  • 1 φλιτζ. κολοκυθάκι σε ροδέλες
  • ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό ή εστραγκόν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο δυνατό (230 βαθμούς).
  • Δίπλωσε κάθε λαδόκολλα στη μέση. Άνοιξε τη λαδόκολλα και βάλε περίπου 4 φύλλα σέσκουλο και πάνω τους ένα φιλέτο ψαριού.
  • Αλατοπιπέρωσε, ρίξε λίγη κάπαρη και λίγο κρεμμύδι και το χυμό μισού λεμονιού.
  • Ρίξε  μερικές ελιές και τοματάκια στα πλάγια του ψαριού.
  • Δίπλωσε τη λαδόκολλα και τύλιξε τις άκρες (όπως τυλίγουμε μια καραμέλα) καλά να μη χυθούν τα ζουμία του ψαριού.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία για τα άλλα 3 φιλέτα.
  • Βάλε τα πακετάκια σε ταψί και ψήσε για 10 λεπτά περίπου ή λίγο παραπάνω αν το φιλέτο είναι χοντρό.
  • Βγάλε από το φούρνο, σκίσε προσεκτικά το χαρτί και σέρβιρε με τη λαδόκολλα.

Tip


Read More

And More