Εσύ γιατί ακόμα πετάς τις φλούδες από την πατάτα; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Το ότι η φλούδα της πατάτας τρώγεται σίγουρα το ήξερες. Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι αυτός εδώ ο τρόπος που σου προτείνουμε. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα καθαρίσεις πατάτες, φρόντισε να μην πετάξεις τις φλούδες. Πρώτα πλύνε πάρα πολύ καλά τις πατάτες σου εξωτερικά ώστε να διασφαλίσεις ότι θα φύγει όλο το χώμα με σφουγγάρι. Προτίμησε πατάτες νέας εσοδείας που είναι και πιο ψιλόφλουδες. Επίσης καλό είναι να μην κρατήσεις τις φλούδες από πατάτες που έχουν πρασινήσει. Αφού, λοιπόν πλύνεις καλά τις πατάτες σου, καθάρισέ τες (όσες χρειάζεσαι για τη συνταγή σου ή το τηγάνι σου) και βάλε τις φλούδες σε μία στρώση σε ένα ταψί. Περίχυσέ τες με μπόλικο ελαιόλαδο (όχι να πλέουν, ίσα ίσα να βραχούν), πασπάλισε με καπνιστή πάπρικα, χοντρό αλάτι και όποιο άλλο μυρωδικό σου αρέσει και ψήσε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς μέχρι να τραγανήσουν, περίπου 15 με 20 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος ανακάτεψέ τες λίγο για να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν ροδίσουν και είναι τραγανές σέρβιρέ τες πασπαλίζοντας με τυράκι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Είναι ιδανικό σνακ ή και ορεκτικό πριν το φαγητό ή μαζί με ένα dip αλλά και για τα παιδιά. Κάθε φορά λοιπόν που θα καθαρίζεις πατάτες μην πετάς τις φλούδες τους!

Read More

And More